Pakowarka próżniowa CAS CVP-260/PD/GAS
Urządzenie do pakowania próżniowego żywności i innych produktów w specjalnych torebkach. Listwa zgrzewająca z możliwością tworzenia napisów na zgrzewie.
Pompa próżniowa o wysokiej wydajności CVP-260/PD - 10 m3/h. Głębokość komory pakowania, pozwala na zapakowanie towarów o wysokości do 90 mm.
Pakowarka posiada funkcję pakowania w atmosferze ochronnej MAP i jest wyposażona w instalację do doprowadzenia mieszanki gazowej.
Pakowarki CAS CVP posiadają czytelny manometr zegarowy pozwalający na precyzyjne określenie momentu osiągnięcia wymaganego poziomu próżni w komorze pakowarki. Wbudowana funkcja automatycznego uruchomienia cyklu pakowania przez zamknięcie pokrywy komory pakowarki. Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej. Ochrona przed przywieraniem folii przez pokrycie elementów grzejnych warstwą tkaniny teflonowej. Pakowarki CAS CVP posiadają najwyższą jakość wykonania i zgodność z obowiązującymi normami potwierdzona certyfikatem CE.
Konstrukcja pakowarek CAS CVP pozwala na wykonanie w linii zgrzewu napisu informującego o dacie pakowania towaru, dacie przydatności towaru do użycia, nazwie producenta itp. W tym celu pakowarki są wyposażone w zestaw czcionek oraz dwustronną listwę zgrzewającą pozwalającą na wykonanie zgrzewu z napisem informacyjnym lub wykonanie standardowego zgrzewu.
Typowe zastosowania: pakowarki CAS CVP posiadają bardzo szeroki zakres zastosowań, służą do pakowania artykułów spożywczych w sklepach, hurtowniach, gastronomii, zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży żywnościowej. Umożliwiają pakowanie artykułów medycznych. Pakowanie części i podzespołów elektronicznych. A także szerokiej gamy innych produktów takich jak np.: pojemniki z tuszem do drukarek atramentowych, pliki dokumentów, banknotów itp. Pakowarki CAS CVP można stosować w celu zmniejszenia objętości i ochrony przed warunkami zewnętrznymi. Są bardzo użyteczne przy pakowaniu artykułów chemicznych (z wyłączeniem artykułów łatwopalnych, agresywnych chemicznie oraz niebezpiecznych).
Ważne - do pakowania produktów należy stosować woreczki wykonane z foli barierowej PAPE, dostosowanej do wymogów pakowania próżniowego. Do pakowania artykułów spożywczych należy stosować odpowiednie rodzaje woreczków/folii posiadających atest dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością i tłuszczami spożywczymi.
Obejrzyj film i poznaj różnicę - jak wygląda pakowanie próżniowe wykorzystujące technologię pakowania w osłonie gazowej - wykorzystywane m.in. w zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży spożywczej, a na czym polega pakowanie próżniowe (bez osłony gazowej) używane m.in. do pakowania artykułów spożywczych w sklepach, hurtowniach oraz w lokalach gastronomicznych.
Opis
Model | Pakowarka próżniowa CAS CVP-260/PD/GAS |
Funkcja pakowania w atmosferze modyfikowanej MAP | Tak |
Masa brutto (kg) | 44 |
Masa netto (kg) | 36 |
Pobór mocy [W] | 370 |
Wydajność cykli/min. | 1-2 |
Wydajność pompy próżniowej [m3/h] | 10 |
Wymagane ciśnienie mieszanki gazowej MAP | Poniżej 0.2MPa |
Wymagane ciśnienie sprężonego powietrza (do pakowania MAP) | Poniżej 0,03MPa |
Wymiary komory pakowarki: szer x dł x wys (wys1) | 385 x 280 x 90 (50) |
Wymiary listwy zgrzewającej (szer x dł) [mm] | 260 x 8 |
Wymiary opakowania [mm] | 570 x 440 x 460 |
Wymiary pakowarki (szer x dł x wys) [mm] | 480 x 330 x 320 |